Ekstra Bladet Rabatkoder er et kommercielt samarbejde med Global Savings Group. Hele denne side er en annonce.

Sammen kan vi redde regnskoven

Vi er sammen med et stort antal af online butikker i stand til at redde en del af regnskoven. Sådan hjælper vi hinanden og naturen. Vil du vide mere, så kan du finde mere information her på siden.

HVORFOR ER DET NØDVENDIGT?

Jorden er vores hjem. Et sted vi deler med godt 8 milliard mennesker, samt 7,77 million forskellige dyrearter. For at beskytte os selv og andre er det afgørende, at vi reducerer vores miljømæssige fodaftryk. Ekstra Bladet Rabatkoder ved, at vi ikke kan gøre tingene alene, vi har brug for hinanden for at opnå succes. Derfor er det så vigtigt for os at støtte klimaet, og derfor er vi gået sammen med Wilderness International for at beskytte (regn)skovene.

Vi har brug for din hjælp til dette!

Betydning

Hvorfor er det vigtigt at beskytte regnskoven? Træer optager CO2 og udånder ilt. Vi og dyrene omkring os har brug for ilt for at overleve. Derudover kan CO2-udledningen også delvist kompenseres.

Dette emne er nu mere populært end nogensinde.

SPAR BIODIVERSITET

Træer er vores allierede i kampen mod klimaændringer, og ved at holde regnskoven intakt kan vi forhindre større tab af vores biodiversitet. Dyr og mennesker der ikke bor i skovene, får også gavn af dette. Hver donation gør en forskel.

Forestil dig, hvad vi kan opnå sammen!

KOSTER DET MIG PENGE?

Nej, det koster dig ingenting, men du hjælper! De online butikker, der støtter projektet hos os, kan ikke gøre dette uden, at du handler deres produkter. De tilknyttede mærker og butikker kan findes her på siden og kan let genkendes på de grønne kuponer og markeringer på online butikker på https://rabatkoder.ekstrabladet.dk

Fordi du handler på dine yndlings online butik via Ekstra Bladet, så sparer du et stykke natur.

HVAD GØR WILDERNESS INTERNATIONAL?

Wilderness International er en non-profit organisation med 1 hovedmål, nemlig at bevare og redde unikke naturområder. Siden deres etablering i 2008 har de været i stand til at beskytte mere end 10 millioner kvadratmeter truet regnskov. Ikke kun beskytter de skove, men de forsker også i CO2-lagring og biodiversitet i kunstige regnskove. Disse undersøgelser er støttet af adskillige videnskabelige institutioner.Læs alt om Wilderness International ved at klikke på knappen nedenfor, eller se videoen.

Besøg hjemmesiden

€1 REDDER ALLEREDE ET STYKKE REGNSKOV

Her gør alle doneringer en forskel. Med kun €1 sparer vi 1m2 regnskov, 50m3 habitat og lagrer 60kg CO2 i skoven. Denne ene euro beskytter tusinder af års historie og bidrager til ren luft for alle. Sammen med en lang række online butikker på rabatkoder.ekstrabladet.dk bidrager vi til at beskytte vores planets lunger.

Via Wilderness International kan du se et verdenskort der viser, hvor meget område der allerede er beskyttet pr. område.

Se projektet her

FREMTIDEN ER GRØN

Nogle fakta om træer og skove

Wilderness International symbol

Wilderness International symbol

  • Regnskoven i sig selv kan modvirke klimaforandringer på grund af de mange træer der befinder sig i dem. Dette skyldes, at de optager så meget CO2, hvilket er gavnligt for klimaforandringerne. Vidste du for eksempel, at Peru består af 60 % regnskov?
  • Over halvdelen af alle dyrearter lever i regnskoven. Tænk på forskellige dyr såsom gorillaer, jaguarer, dovendyr og orangutanger. Disse dyrearter og selvfølgelig mange flere lever i regnskoven. Mange af disse arter er i fare for skovrydning, som vi nu kan bekæmpe med din hjælp.
  • Ikke ét træ er det samme. Vidste du at der er omkring 16.000 forskellige træarter i Amazonas regnskov? Endvidere er der omkring 2.5 millioner insekter og omkring 40.000 forskellige plantearter, foruden de 1.300 fuglearter, 3.000 forskellige fiskearter og 430 pattedyr der også alle sammen befinder sig i skoven. Vildt!
Wilderness International symbol

Wilderness International symbol

  • Vidste du at Amazonas regnskov også er kendt som “jordens lunger”?. Træerne der er ansvarlig for omkring 20% af den producerede ilt til hele jorden.
  • Alle regnskove optager omkring 10% af jordens overflade, men er hjemsted for mindst halvdelen af alle dyrearter på jorden. Beskyttelse af eksisterende skove er den mest effektive måde at beskytte klimaet på. Desuden sikrer det også bevarelsen af biodiversitet, ren luft og rent vand.
  • Amazonas regnskov dækker 7.000.000 km2 og er spredt over ni lande. Herunder Brasilien, Colombia, Venezuela, Bolivia, Guyana, Surinam, Ecuador, Fransk Guyana og Peru - hvor 60% af landmassen er regnskov. Det gør regnskoven næsten lige så stor som Australien.

Vil du hjælpe?


At redde regnskoven gavner også isbjørnene. Vil du også hjælpe os med at beskytte naturen? Næsten 50% af alle oprindelige skove på jorden er allerede forsvundet. Vi skal slå til nu for at sikre, at der ikke fosvinder mere. Enhver hjælp er velkommen!


Nedstående online-butikker og mærker hjælper os i vores fælles mission om at beskytte regnskoven.